A gyermeknevelés kihívásai II. rész

10+1 tipp: Hogyan ne veszítsd el a fejed szülőként? e-book

„Próbáld élvezni a gyerekedet, ez a legfontosabb. Gyereket nevelni iszonyatosan fárasztó, ezért meg kell tőle szabadulni néha.” / Dr. Vekerdy Tamás/

Ezért született meg ez az e-book, mert a tudatos szülőséghez az is hozzátartozik, hogy tisztában vagy azzal, hogy csak abból tudsz adni, amid van. 

Hogyan? 

Most 10+1 ötletet javaslok kezdésként, mert tudom, hogy minden kezdet nehéz, és ígérem, hogy bele fogsz jönni! 

Legyél olyan szülő, aki élvezi a gyermekével töltött időt, mert tudatosan odafigyel a saját igényeire is, önazonos, harmonikus kapcsolatot ápol saját magával, így a környezetével is kiegyensúlyozott, boldog!

 Akkor ez az e-book Neked szól!

 • Ha benne vagy a mókuskerékben, ami olyan nyomásként nehezedik Rád, amiből most még nem látod a kiutat;
 • Ha olyan társadalmi elvárások kereszttüzében élsz, aminek nem tudsz megfelelni és erre kényszeríted gyermekedet is;
 • Ha azon kapod magad, hogy pont úgy viselkedsz gyermekeddel, ahogy annakidején elhatároztad, hogy Te majd másképp fogod csinálni;


garantált, hogy előbb-utóbb 

 • elgurul a gyógyszered…
 • elszakad a cérna…
 • összecsapnak a fejed felett a hullámok…


Ha Te kiborulsz, akkor mindenkivel ingerült leszel, máson fogod levezetni a feszültséget, és ettől nem, hogy jobb nem lesz, hanem csak még rosszabb, mert belekerülsz egy negatív spirálba. Ez törvényszerű, felesleges mást hibáztatni vagy emésztened magad érte! 

De van egy jó hírem:

most már tudod, hogy így működik, és bármikor eldöntheted, hogy mire figyelsz, és minek adsz energiát!  Viszont csak akkor fog megváltozni az életed, ha Te változtatsz rajta! 

A megoldástól egy kattintás választ el:

Mindenképpen olvasd el ezt az e-bookot, ha:

Nem kell feláldoznod magad, neked is jár a boldogság! Van választásod!

Mónika Léleknevelés

Szántó-Külitsné Rácz Mónika

Gyermekszakértő, Tudatos Szülők Mentora

Mónika Léleknevelés

Szántó-Külitsné Rácz Mónika

Gyermekszakértő, Tudatos Szülők Mentora

Szántó-Külitsné Rácz Mónika

Léleknevelés Gyermekszakértő, a Tudatos Szülők Mentora

A legnagyobb szereteted mellett is átadod gyermekednek a generációk óta cipelt terheidet és káros mintáidat, ha a tudatalattid foglya maradsz.

A kis konfliktusokból hatalmas problémák nőhetnek ki, a küzdelem és szenvedés mindennapossá válhat. Most van itt az idő, hogy lépj, és egy jobb jövőt válassz!

A tudatos szülők mentoraként abban segítek Neked ezzel a 10+1 javaslattal, hogy Te is tudatosabb szülővé válj, aki képes kapcsolatát megalapozni gyermekével úgy, hogy a jövőben szorongás- és traumamentesen éljen! 

Mitől hiteles Számodra ez az e-book? 

Mert én is anya vagyok, feleség és 25 éve pedagógus. Küldetésem, hogy a gyermekek önmaguk legjobb verziójukká válhassanak, és ezt elsősorban mi: szülők biztosíthatjuk nekik a mai világban!

Több, mint 2 éve született meg bennem a Léleknevelés radikális gondolata, ami egy holisztikus, szülőközpontú, gyermeknevelési szemléletmód, melyben egész életem, tanulmányaim és tapasztalataim esszenciája van benne, és mert én magam is eszerint nevelem a saját gyermekemet, és támogatom azokat a szülőket, akik hozzám fordulnak.

Csak pozitív visszajelzést kapok a szülőktől, és többek között ennek köszönheted, hogy most Hozzád is eljutott a híre. Büszkén mondhatom azt is, hogy a férjemmel és a lányommal minden olyan nehézség és tragédia ellenére, amit átéltünk – és kijutott bőven az elképzelhető legrosszabb forgatókönyv -, kapcsolatunk egyre jobb, és ezt láthatod is, mert a képek magukért beszélnek.

Rólam mondták

Nikodém Emese - Vincent anyukája

Mónikához ajánlás útján jutottunk el. Illetve Ő hozzánk, mert vállalta, hogy házhoz jön és a saját otthonunkban segít. Nagy könnyebbség volt, hogy a 16 hónapos kisfiammal nem nekünk kellett hozzá utazni. Nekem egy igazán hozzáértő szakember megerősítésére volt szükségem, amit meg is kaptam tőle, hogy “jó anyuka” vagyok. Mónika segítségével átbeszéltük, mik azok az otthonról hozott minták, amiket én nem szeretnék tovább vinni. Irányt mutatott a majdani bölcsőde választáshoz. Úgy váltunk el, ha elakadok valahol a kisfiam nevelésében, ha csak nem vagyok biztos valamiben vagy ha csak picit túlterhel az anyukaság, bármikor kereshetem. Alig várom h Vini nagyobb legyen és mehessünk a foglalkozásokra meg Pizsi buliba hozzá. Gyerek lélek szakértő, aki közben neked is mutatja az utat.

W. Noémi - Kamilla és Boti anyukája

Óvodapedagógusként nap, mint nap szembesülök azzal a ténnyel, hogy itt van az ideje egyfajta paradigmaváltásnak. Napi szinten tapasztalom, hogy a jelenlegi óvodás generáció fejleszthetőségében új módszerekre lesz szükség. A Mónika által megalkotott lélek nevelés egy teljesen más perspektívát kínál számunkra. Teszi pusztán azzal, hogy szereti amit csinál (ez ma már kuriózumnak számít) és hisz a módszerében, ami nem valami hangzatos a papír mindent elbír szlogen, hanem arra épül, hogy minden gyermek egyedi, és meg kell keresnünk a kulcsokat, amivel megtalálhatjuk a hozzájuk vezető utat. Az érzelmi intelligencia fejlesztése alap kell legyen a mai gyereknevelők számára. Hiszem és tudom, hogy ezé a módszeré a jövő. Egyre több a különleges bánásmódot igénylő kisgyermek, elfogadásuk feltétel nélküli szeretettel, lélek neveléssel, érzelmi intelligencia fejlesztéssel válik hatékonyabbá. Örülök, hogy ismerhetem barátként, pedagógusként. Találkozásaink alkalmával mindig jut idő eszmecserére, megújulásra, egymástól tanulásra. Általa tanulom magam! Köszönöm.

10+1 tipp e-book

A gyermeknevelés kihívásai II. rész

Szeretettel Neked!

Élj a lehetőséggel és változtasd meg az életed most egyetlen lépéssel! 

Ezzel egy nemes célt is szolgálsz: egy háromszoros agyvérzéssel született kislányt: Czékmány Hannát is támogatod, mert minden megvásárolt e-book árából 1500 Ft-ot Neki utalok! 

Ha megvásárolod ezt az e-bookot, máris többet tettél magadért, mint a legtöbb szülő! 

Gyermekednek egyetlen dologra van valóban szüksége: Rád!

3.850 Ft

Az űrlap beküldését követően e-mailben fogom küldeni az adatokat, amivel a fenti összeget átutalással tudod majd kifizetni.
Számlát csak magánszemélyek számára tudok kiállítani.

10+1 tipp e-book

Ingyenes SNI e-book

Töltsd le Sajátos Nevelési Igény – A gyermeknevelés kihívásai I. rész című ingyenes e-bookom, és szerezz hasznos tudást napjaink egyik leggyakoribb gyermeknevelési témájában.

 1. Óvodapedagógus oklevél – ELTE Tanító- és Óvóképző Kar
 2. Közoktatás vezető és pedagógus szakvizsga – BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
 3. Napközbeni Gyermekfelügyelet Tanúsítvány – MACSKE
 4. Személyközpontú művészetpedagógia továbbképzés – Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
 5. Művészetek az óvodában szakmai továbbképzés – Neteducatio Kft.
 6. Montessori alaptanfolyam – Magyarországi Montessori Egyesület 
 7. „Félfigyelemből a teljes figyelembe” – Kokas Klára zenéből indított módszere a személyiség harmonikus fejlesztésére alap és haladó tanfolyama – Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány
 8. A Kokas Pedagógia sokszínűsége módszertani szakmai nap – Sztuppán Irén Művészeti Alapítvány
 9. BTM nehézségek megoldása hatékony részképesség fejlesztő módszerekkel és coaching technikákkal képzés – Műszaki Könyvkiadó 
 10. Az autizmus spektrumzavarban érintett gyermekpopuláció ellátásához szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismeretek – Vadaskert Alapítvány
 11. ADHD – Bethesda Gyermekkórház 
 12. Fogyatékosság-részképességzavar, Tanulási nehézségek, Tanulási technikák, ADHD, Szenzoros Integrációs Terápia, Étkezési zavarok és kezelésük, Mediációs technikák online workshopok – Patrónus Ház és Bárányfelhő Fejlesztő- és Terápiás Központ
 13. Bukfenc Játékkatalógus a tanulási zavarok megelőzéséhez – Dr. Gyarmathy Éva
 14. Amit az óvodás gyermekről tudni kell – Mód-Szer-Tár program Dr. Kolozsváry Judit szakpszichológussal
 15. Kommunikációs zavarok az óvodában tréning – Bokor-Bacsák Györgyi
 16. Az óvodás gyermek szexuális érdeklődése előadás – Bóna László
 17. Gordon iskola szülői eredményesség tanulás tréning – Kiss Éva
 18. Játék-Mozdulat-Tánc az óvodás gyermekek mozgásfejlesztése magyar népi játékokkal továbbképzés – Wirkerné Vasvári Éva
 19. Népmesék a halálról gyermekkorban képzés – Bajzáth Mária 
 20. Népmesék az óvodában képzés – Bajzáth Mária
 21. Népmesék, kortárs mesék, életmesék képzés – Kádár Annamária
 22. Baby-sitter, csecsemőgondozási és elsősegélynyújtási tanfolyam – Magyar Vöröskereszt
 23. Pránanadi 1.-6. mesterfokozat és Pránanadi Reinkarnáció – Petrezselyem József és Sütő Imre
 24. A szülőség művészete kurzus és Egység Áldás Adó tanfolyam – Gálik Klára O&O Academy
 25. Elengedés tanfolyam Sedona módszer – Palacskó András