Segítek, hogy a gyermeknevelés kihívásai gyerekjátéknak tűnjenek

Segítek, hogy a gyereknevelés minden egyes pillanatát örömként éld meg, és lehetőséged legyen megismerni a benne rejlő kincset, mivel minden gyermek egy megismételhetetlen csoda!

Engedd meg, hogy a több, mint 15 év szakmai tapasztalatommal segítselek Téged ezen az úton és együtt megtalálhassuk azt a harmóniát, amely már az első szívdobbanása pillanatában megszületett kettőtök között.

17e08c2e 479c 47c1 8914 17eae8e6280a

Szülőként vannak olyan helyzeteket, amiket hihetetlenül nehéz kezelni, főleg akkor, ha életünkben először állunk szemben az adott szituációval.
Segítek, hogy ezeket a pillanatokat tudatosan és higgadtan, a gyermek egyéniségét figyelembe véve tudjuk megoldani.

Bizonyos esetekben a leghatékonyabban akkor járhatunk el, ha a gyermek számára valamilyen gyógyterápiát alkalmazunk, ami illeszkedik személyiségéhez, kompetenciáihoz és amelyekkel képesek vagyunk előhozni a legjobb énjét.
Játékterápiás foglalkozásaim személyre szabottak és a türelemre épülnek.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuthassanak a nevelés legfontosabb gondolatai és eszközei, egy évben több alkalommal is készítek webinárokat, valamint a szakma kiválóságaival közösen workshopokat is rendezünk az ország több pontján is, bizonyos alkalmakkor ingyenesen is.

Rácz Mónika - Gyermekszakértő - konzultáció

A Léleknevelés módszere

A Léleknevelésben az ember hármas egységét vettem alapul: test-lélek-szellem, és ebből elsősorban a gyermeki lélekkel foglalkozom, hiszen azt vallom, hogy mindannyian lelkek vagyunk emberi testben.

A gyermek alapvetően érzelmi lény, és különös figyelmet kell fordítanunk erre. Nem csupán elméletben mondom, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen, hanem ebből indulok ki, és az ő érdekeiket képviselem.

Emellett nagy hangsúlyt fektetek a család jelenlétére, különösen az anyai szerepre, melyre az iskolák nem készítenek fel, pedig az életünk egyik legfontosabb területe ez, hiszen az anya-gyermek kapcsolat minősége egy életre meghatározó.

Minden gyermekhez megtalálom a kapcsolódási pontokat, mert ők pillanatok alatt megérzik különleges, láthatatlan csápjaikkal, hogy szeretetem feltétel nélküli, és értem a nyelvüket.

Szántó-Külitsné Rácz Mónika, a tudatos szülők mentora

Így fogom segíteni a közös fejlődésetek gyermekeddel

Szemelyes konzultacio Lelekneveles 1
Mónikát az Everness fesztiválon ismertem meg egy szülőknek szóló előadás során, s azonnal magával ragadott pozitív kisugárzása, gyermekek léleknevelése iránti maximális elhivatottsága.
 
Olyannyira hatással volt rám, hogy már másnap elvittem hozzá különböző problémával küzdő (és vele együtt én is) gyermekemet, s e találkozás oly jól sikerült, hogy a mai napig kapcsolatban vagyunk.
 
Gyermek (lélek) neveléssel kapcsolatos problémáink  azóta csökkentek vagy meg szűntek, s új utakat, lehetőségeket nyitott meg, melyeken azóta is járunk.
Számomra Ő egy hiteles pedagógus, aki, ha iskolában tanítana, akkor csakis hozzá járatnám a gyermekemet…

Varga Beáta - Maja Bella anyukája

„Volt idő, mikor azt hittem, hogy „majd én tudom”. Aztán idővel rájöttem, nem olyan egyszerű, és hogy nem kudarc beismerni, hogy segítség kell.

A segítségnek rengeteg formája van és megannyi minősége is. Nyilván mindenki a legjobbat akarja. És a legjobb: Mónika! Ő a segítség igazi „formája”!”

Kecskés Ágnes - Szonja anyukája

Na ilyen amikor egy vicces, kedves, az Univerzum törvényeit ismerő és tisztelő barát belevág, hogy megvalósítsa Önmagát.

Na ilyen, amikor a nehéz út tapasztalatai egy újfajta értelemmel ruházzák fel az Egyént.
Na ilyen az, aki belátja, a Tiszta Víz Forrása Önnön Lelkünk Mélységes Kútjából fakad és nincs olyan külső Forrás, mely szomjunkat ontaná!

Na ilyen a hely, ahol végre a lényeg kerül előtérbe az EMBERI LÉLEK, mert mi lenne fontosabb mint életünk ezen Örökkévaló része.

Nádasdy-Berki Éva - Boni és Leon anyukája

Gyakran felmerülő kérdések

Gyakori problémák, kérdések, félreértések, melyek az elmúlt évek során többször is előkerültek. Érdemes beleolvasni, mert hasznos gondolatokat tartalmaz és lehet, hogy azonnal választ kapsz kérdésedre.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Konzultációk szülőknek

Egy alkalmas

Ha még bizonytalan vagy, hogy szükséged van segítségre, de esélyt adnál a fejlődésnek és megismerkednél a Léleknevelés módszerével.

39.990 Ft

Mini csomag

A három alkalmas mini csomag ideális, ha korábban már volt lehetőségünk megismerkedni egymással és további fejlődést szeretnél elérni.

99.990 Ft

Maxi csomag

Az öt alkalmas maxi csomag a legjobb választás, ha teljeskörűen, A-Z-ig szeretnél megoldani egy aktuális nehézséget.

169.990 Ft

Engedd meg, hogy segítsek megtalálni a gyermekedben rejlő csodát!

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy a Léleknevelés módszerére van szükséged, akkor vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén és segítek eloszlatni a kételyeket.

Lelekneveles logo

Navigáció

Jogos érdek

Ingyenes tartalmak

Csatlakozz a Tudatos Szülők Klubjába és kerülj még közelebb gyermekedhez változatos e-mailjeimmel.

Ingyenes SNI e-book

Töltsd le Sajátos Nevelési Igény – A gyermeknevelés kihívásai I. rész című ingyenes e-bookom, és szerezz hasznos tudást napjaink egyik leggyakoribb gyermeknevelési témájában.

 1. Óvodapedagógus oklevél – ELTE Tanító- és Óvóképző Kar
 2. Közoktatás vezető és pedagógus szakvizsga – BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
 3. Napközbeni Gyermekfelügyelet Tanúsítvány – MACSKE
 4. Személyközpontú művészetpedagógia továbbképzés – Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
 5. Művészetek az óvodában szakmai továbbképzés – Neteducatio Kft.
 6. Montessori alaptanfolyam – Magyarországi Montessori Egyesület 
 7. „Félfigyelemből a teljes figyelembe” – Kokas Klára zenéből indított módszere a személyiség harmonikus fejlesztésére alap és haladó tanfolyama – Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány
 8. A Kokas Pedagógia sokszínűsége módszertani szakmai nap – Sztuppán Irén Művészeti Alapítvány
 9. BTM nehézségek megoldása hatékony részképesség fejlesztő módszerekkel és coaching technikákkal képzés – Műszaki Könyvkiadó 
 10. Az autizmus spektrumzavarban érintett gyermekpopuláció ellátásához szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismeretek – Vadaskert Alapítvány
 11. ADHD – Bethesda Gyermekkórház 
 12. Fogyatékosság-részképességzavar, Tanulási nehézségek, Tanulási technikák, ADHD, Szenzoros Integrációs Terápia, Étkezési zavarok és kezelésük, Mediációs technikák online workshopok – Patrónus Ház és Bárányfelhő Fejlesztő- és Terápiás Központ
 13. Bukfenc Játékkatalógus a tanulási zavarok megelőzéséhez – Dr. Gyarmathy Éva
 14. Amit az óvodás gyermekről tudni kell – Mód-Szer-Tár program Dr. Kolozsváry Judit szakpszichológussal
 15. Kommunikációs zavarok az óvodában tréning – Bokor-Bacsák Györgyi
 16. Az óvodás gyermek szexuális érdeklődése előadás – Bóna László
 17. Gordon iskola szülői eredményesség tanulás tréning – Kiss Éva
 18. Játék-Mozdulat-Tánc az óvodás gyermekek mozgásfejlesztése magyar népi játékokkal továbbképzés – Wirkerné Vasvári Éva
 19. Népmesék a halálról gyermekkorban képzés – Bajzáth Mária 
 20. Népmesék az óvodában képzés – Bajzáth Mária
 21. Népmesék, kortárs mesék, életmesék képzés – Kádár Annamária
 22. Baby-sitter, csecsemőgondozási és elsősegélynyújtási tanfolyam – Magyar Vöröskereszt
 23. Pránanadi 1.-6. mesterfokozat és Pránanadi Reinkarnáció – Petrezselyem József és Sütő Imre
 24. A szülőség művészete kurzus és Egység Áldás Adó tanfolyam – Gálik Klára O&O Academy
 25. Elengedés tanfolyam Sedona módszer – Palacskó András