Léleknevelés Logó 01

Léleksimogató táborok egész nyáron
Nagyovisoknak és kisiskolásoknak

06.21. - 06.25.

Bendőcske
Tábor

035 - Creative ThinkingCreated with Sketch.

06.28. - 07.02.

Kisművészek
Tábora

07.12. - 07.16.

Fantázia
Tábor

07.26. - 07.30.

Egyiptom
Tábor

08.02. - 08.06.

Suli-Muri
Tábor

Táboraink mottója

Nem az a feladatunk, hogy megtanítsuk a gyermekeket arra, hogy hogyan legyenek jobbak, mint bárki más, hanem az a célunk, hogy megtalálják önmaguk legjobb verzióját! 

Miért válaszd a Léleknevelés táborait?

Mert az egyik fő alapelvünk az érzelmi intelligencia fejlesztése. Táborainkat kifejezetten így építettük fel, hogy erre kiemelt figyelmet fordítunk, hiszen ez a 21. század kulcskompetenciája! 

A hetek során különféle tematikák mentén haladunk napról napra, de egy napon belül is kerek egész folyamatot zárunk, ezért igény szerint lehetőség van akárcsak egy-egy tábori nap látogatására is. 

Óvodapedagógusi pályafutásom során, és több 10 éves táboroztatási tapasztalataim alapján ki merem jelenti, hogy akár pár nap alatt is képes a gyermek elsajátítani olyan tulajdonságokat, mint például: elköteleződés, kitartás, empátia, önbizalom, saját magába vetett hit, a képes vagyok rá érzése, szembenézés a kihívásokkal avagy életbátorság, kreativitás, meglátni mindenben a jót és még sorolhatnám. 

Mit jelent ez pontosan? 

Segítünk felfedezni a gyermekben szunnyadó képességeket, megküzdési stratégiákat, felszínre hozni erősségeiket, hogy elkövetkezendő életük során hasznosíthassák azokat. 

Hogyan? 

Olyan lélekemelő és erősítő muníciót adunk, amivel a már meglévő képességeiket saját maguk is felfedezhetik, tudatosíthatják, egyedi és különleges mivoltukat kibontakoztathatják. 

A félénk, visszahúzódó, introvertált gyermekekre látványosan jó hatással van egy kis önbizalom dózis! 

A kudarcokat átkeretezzük, az akadályokat leküzdjük és lehetőséggé formáljuk, az önbizalom hiányból önbecsülést kovácsolunk saját belső erőnkből merítve!

A külső körülményektől való függést belső hajtóerővé alakítjuk, ami átsegít a kihívásokon egy életen át!

A pozitív énkép és önbecsülés, az empátia, az ítéletmentesség segít, hogy együttműködő, szeretetteljes közösséget, baráti kapcsolatokat ápoljunk, alakítsunk. 

A kreatív energia működésbe hozása, a megoldás fókuszú gondolkodásra való átállás, a megfelelési kényszer feloldása segíti a gyermekeket a hatékony tanulásban is. 

A félelmeket, gátlásokat leküzdjük az önkontroll, az önismeret fejlesztésével. 

Tábori Pizsi-Party

Különlegessége és egyedisége még a táborainknak, hogy lehetőség van egy éjszakát is ott tölteni a Léleknevelés Gyermekközpontban azoknak a táborozó gyermekeknek, akiknek a szülei ezt külön igénylik (a tábor ára ezt a plusz szolgáltatást nem tartalmazza, ennek a díja külön fizetendő!), hiszen év közben is működik a pizsi-party szolgáltatásunk, melyet azért hoztunk létre, hogy a szülők így egy kis plusz extra időhöz jussanak.

A táborok napirendje

8:00-tól lehet érkezni, ébredezni, ismerkedni. A többi időpont a csoport összetételének, igényeinek és a korosztálynak megfelelően változhat, de kiindulási pontnak jó. 

8:30-tól folyamatosan lehet reggelizni az egészséges életmód jegyében, valódi gyümölcstea és tisztavíz folyamatosan rendelkezésre áll a nap során, és gyakran koccintunk.

9:30-tól aktív, örömteli, motiváló, játékos fejlesztő tevékenység mindenkinek a saját fejlettsége és a heti tematika szerint, közben 10:30-kor gyümölcsevési és gyümölcslé ivási lehetőséget kínálunk.

12:30-tól ebédelünk, házias, adalékmentes, egészséges és finom ételeket „Senki nem marad éhen!” jelszóval. Egyéni étkezési igényeket maximálisan figyelembe veszünk előzetes egyeztetés alapján!

13:00-tól elcsendesedünk, hogy nyugodtan emészthessünk, mesélünk, énekelünk, játszunk, alkotunk. 

15:00-tól lehetőség van uzsonnázni, piknik formájában, jó idő esetén az udvaron. 

15:30-tól tematika szerinti délutáni tevékenység, idő függvényében külső helyszínen (udvar, játszótér, KRESZ park), de hisszük, hogy nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözék!

17:00-18:00 között várunk szeretettel mindenkit gyermekéért az előre megbeszélt helyszínen (táborhely vagy külső helyszín).

A táborok ára

br. 48.500 Ft

Ami a feledhetetlen és életre szóló élményeken kívül tartalmazza:

Amit ez az ár nem tartalmaz:

Egyéb kedvezmények:

Testvéreknek 20-20%, barátoknak 10-10% a táborok árából, több táborra való jelentkezés esetén a második táborra 10%, minden további táborra 20%!

A táborok létszáma minimum 4, maximum 14 fő! Jelentkezés a szabad helyek függvényében, érvényes jelentkezés feltétele a tábor teljes díjának befizetése bankszámlaszámunkra!

Természetesen a járványügyi helyzetre való tekintettel minden előírást maximálisan betartunk, maximálisan betartunk, és pedagógusaink védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. 

A tábor elmaradása esetén a teljes összeget visszautaljuk mindenki számára. Amennyiben betegség miatt lemondásra kerül a tábor, annak ára bármelyik másik táborra, vagy egyéb választott szolgáltatásunkra felhasználható egész évben. Ha nem betegség miatt szeretnék lemondani a tábort, akkor legalább egy héttel a tábor első napja előtti jelzés esetén a tábor teljes díját visszautaljuk, azonban ha ez a tábor előtti 2 napban derül ki, akkor a tábor árának felét van lehetőségünk visszautalni. 

A jelentkezés után e-mailben küldünk minden további részletet a jelentkezőknek.

A jelentkezés után e-mailben küldjük a számlát és minden további tudnivalót.

Az ajánlat visszavonásig érvényes, minden jog fenntartva.

Táborok részletes leírása

Bendőcske Tábor - 06.21. - 25.

Ajánlott korosztály: 4-11 év

Bendőcske Tábor
- 06.21. - 25.

Ajánlott korosztály: 4-11 év

Reform-konyhatündér képző, és művészeti alkotó tábor nem csak lányoknak!

Ízelítő a programból:

Mindenmentes, egészséges LéLékvár főzés, melyet mindenki saját készítésű decoupage technikával díszített üvegben vihet haza, saját maga által dekorált fakanállal kevergethet, emlékkönyvébe saját egyéniségének megfelelően kalligráfiával ismerkedve megírhatja, lerajzolhatja a receptet is az élményein kívül egyedi kötényt készíthet, akár a szabás-varrást is önállóan – segítséggel, és/vagy lenvászon bevásárló táskát batikolhat, díszíthet magának, vagy édesanyjának.  Ezeken kívül megismerkedünk a sütés-főzés alapjaival az egészséges életmód jegyében, biztosan készítünk még gofrit, muffint, salátákat, szendvicset, amit piknik formájában az udvaron fogyasztunk el. Különleges vendégünk is lesz, egy igazi cukrász mester, akinek a segítségével csodás kekszdekorációkat fogunk készíteni. A napi udvari játék, és játszótér sem maradhat el, sőt a kreszparkban ledolgozzuk a fölösleges kalóriákat is. A hét során kirándulni is fogunk, a természet csodáival ismerkedünk. Mindezt az érzelmi intelligencia komplex fejlesztése mellett, egyéni figyelemmel! A hetet kiállítással és vendégvárással zárjuk, melyre a szülőket szeretettel meghívjuk egy kis kóstolóra. Ezután minden elkészült mű hazavihető!

035 - Creative ThinkingCreated with Sketch.

Kisművészek Tábora - 06.28. - 07.02.

Ajánlott korosztály: 4-10 év

Kisművészek Tábora
- 06.28. - 07.02.

Ajánlott korosztály: 4-10 év

Komplex művészetpedagógiai tábor különböző alkotó folyamatok megismerésével, flow élmény, szabad asszociáció és kreativitás ösztönzésével az önkifejezés, önbizalom fejlesztésére fektetve a hangsúlyt. Változatos anyagokat, eszközöket és technikákat fogunk kipróbálni és használni, kinek-kinek saját belső motivációjára, kreativitására alapozva. Semmi sem kötelező, de minden lehetséges. A teljesség igénye nélkül lesz lehetőség: origami-papírhajtogatás, batikolás, nemezelés, gyöngyfűzés, szövés, fonás, agyagozás, festés, varrás, decoupage, pirograph, ékszerkészítés. A saját alkotásokból kiállítást rendezünk, melyet ünnepélyes keretek között megtekinthetnek a szülők is, majd minden csodás mű hazavihető!

Zugoly Tábor - 07.05. - 07.09.

LéLekVár suli-móka

Kisművészek Tábora
- 06.28. - 07.02.

LéLekVár suli-móka

Iskolára hangoló, komplex személyiség fejlesztő tábor a mozgás- és érzelmi intelligencia megalapozásával, közösség építéssel, a TSMT torna (naponta két alkalommal) és a művészetpedagógia eszközeivel támogatva szakvizsgázott óvodapedagógusok és képzett szakemberek által. Fő hangsúlyt a természetességre, a természetes környezet és a természet közeliség megtapasztalására, a mozgásra, a belső szabadságra és kreativitásra helyezzük kézműves alkotásokkal, melyek a tábor utolsó napján a a szülőknek tartott kiállítás után hazavihetők.

Helyszín: 1165 Bp. Szabadság út 38.

Fantázia Tábor - 07.12. - 16.

Ajánlott korosztály: 4-10 év

Fantázia Tábor
- 07.12. - 16.

Ajánlott korosztály: 4-10 év

Kalandozunk a mesék szárnyán utazva, drámajátékokkal meghódítva, beöltözve, hőssé válva, mesebeli lényeket megismerve, csodákkal és általunk készített varázseszközökkel eljutunk Fantázia Birodalmába, melyet örök élményként lelkünk szelencéjébe zárva, tarisznyánkban hamubasült pogácsánkkal, talizmánunkat magunknál tartva állunk helyt az élet eljövendő megpróbáltatásaiban. Az elkészült alkotásokat felruházva a szerencsehozó és erőtadó tulajdonságokkal a gyermekek azokat otthon újra és újra elővéve feleleveníthetik és éltethetik magukban azokat az erényeket, melyeket a tábor során felfedeztek. A speciálisan összeválogatott mesék megismerésén és feldolgozásán kívül lehetőség van a Léleknevelés Gyermekközpont saját könyvtárából is válogatni, helyben olvasni, vagy akár kölcsönözni is. Emlékeinket, tapasztalatainkat, élményeinket saját készítésű emlékkönyvben rögzítjük.

Egyiptom Tábor - 07.26. - 30.

Ajánlott korosztály: 5-12 év

Egyiptom Tábor
- 07.26. - 30.

Ajánlott korosztály: 5-12 év

A csodálatos egyiptomi kultúra szimbolikus világának megismerése, bölcsességeinek közelebb hozása, az életünkben való alkalmazásának lehetőségei. A Fáraók kincsének és a piramisok titkainak felfedezése, megismerése. Az akkori művészet és játékok kipróbálása is lehetőséget teremtünk: lesz mozaikozás, agyagművesség, Szenet – az átkelés játéka, az egyiptomi öltözékek és kiegészítők sajátos darabjainak elkészítése, valódi, autentikus skarabeuszbogár-ékszerkészítés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés. Nem maradhat ki a Szépművészeti Múzeum Egyiptom kiállításának megtekintése sem. A tábor záró kiállítás után nem csupán az élményekkel, tapasztalatokkal gazdagabban, de csodás alkotásaikkal együtt, és életre szóló bölcsességekkel térhetnek haza a gyermekek.

Suli-Muri Tábor - 08.02. - 06.

Ajánlott korosztály: 5-8 év

Suli-Muri Tábor
- 08.02. - 06.

Ajánlott korosztály: 5-8 év

Nem csak ovisoknak, mivel az iskolai hangolódáson, az iskolai életbe való belekóstoláson kívül, a már iskolás gyermekeknek is nélkülözhetetlen és hasznos tevékenységeket végzünk: képességek fejlesztése játékosan, lelki alapokra helyezve a hangsúlyt, érzelmi megerősítés az érzelmi intelligencia megalapozásával. A gyermekben szunnyadó tehetségmagok felfedezése, sajátos egyediségük megtalálása, önbizalom, célkitűzés, fókuszáltság, figyelem-koncentráció, kitartás és még sok, nem csak az iskolában, hanem az életben is nélkülözhetetlen kompetencia fejlesztése, megtámogatása. Az iskolára való felkészülésen kívül célunk, hogy az életben való beváláshoz tudjunk segítséget nyújtani, mindezt indirekt módon, játékosan, a művészetpedagógiai eszközök és a mozgás segítségével. Logikai, szocializációs, és ügyességi játékokat játszunk a szabad levegőn, megtanuljuk a KRESZ alapjait, amit a közeli KRESZ parkban ki a gyakorlatba is átültetünk. A sok-sok elkészült alkotást az utolsó napon minden gyermek hazaviheti.

Bemutatkozás

szántó-külitsné-rácz-mónika-klára-léleknevelés-gyermekközpont-alapító

Szántó-Külitsné Rácz Mónika Klára vagyok

Szántó-Külitsné Rácz

Mónika Klára vagyok

Közel 30 éves tapasztalattal a gyermeknevelés terén, hiszem, hogy minden gyermek különleges, egyedi és megismételhetetlen, sajátos küldetéssel érkezik a világba. Az én életfeladatomat egy csöppnyi kisfiú által találtam meg, aki édesanyjának választott rövid, ámde csodákkal teli életében. Hitem azóta egyre töretlenebb, melyet a közel 8 éves angyali kislányom erősít meg minden pillanatban. 

Küldetésem, hogy a jelenleg is előszeretettel alkalmazott, ámde elavult, nem működő gyermeknevelési módszerek helyett a Léleknevelés alapelveire építve egy új szemléletet ismertessek meg az erre nyitott szülőkkel, hogy az új, felnövekvő generáció kevésbé sérült, manipulálható, és érdekorientált legyen. Sokkal inkább szeretnék egy olyan világot teremteni, ahol az emberek boldog családokban, közösségekben, szeretetben és átlelkesedve hittel és tudatosan élnek!

Bendőcske Tábor - 06.21. - 06.25.

Ne felejtsd el megnézni a leveleződ Promóciók kategóriáját is a visszaigazoló emailért!

Kisművészek Tábora - 06.28. - 07.02.

Ne felejtsd el megnézni a leveleződ Promóciók kategóriáját is a visszaigazoló emailért!

Zugoly Tábor - 07.05. - 07.09.

Ne felejtsd el megnézni a leveleződ Promóciók kategóriáját is a visszaigazoló emailért!

Fantázia Tábor - 07.12. - 07.16.

Ne felejtsd el megnézni a leveleződ Promóciók kategóriáját is a visszaigazoló emailért!

Egyiptom Tábor - 07.26. - 07.30.

Ne felejtsd el megnézni a leveleződ Promóciók kategóriáját is a visszaigazoló emailért!

Suli-Muri Tábor - 08.02. - 08.06.

Ne felejtsd el megnézni a leveleződ Promóciók kategóriáját is a visszaigazoló emailért!